“Tipgever deed in 1998 onthullingen over overval in Borgworm”

Twee weken na de overval op een geldtransport in Borgworm heeft een tipgever gemeld dat hij bereid was om onthullingen te doen over de feiten. Dat heeft commissaris Jean Lesage verklaard tijdens zijn verhoor voor het Luikse assisenhof.

Calogero Scerra signaleerde op 27 januari dat hij drie van de vier daders kende en dat hij wist welke wapens gebruikt waren bij de overval in Borgworm op 12 januari 1998. Hij werd daarna vermoord. Scerra wordt ervan verdacht deelgenomen te hebben aan de voorbereidingen van de overval. Scerra had zijn verklaringen afgelegd in ruil voor verschillende eisen.

Calogero Scerre, ook wel “Lilo” genoemd, was een gekend figuur in het misdaadmilieu. Zo was hij onder meer betrokken bij feiten van pooierschap en autozwendel. Op het ogenblik van de feiten stond hij onder een regime van halve vrijheid in de gevangenis van Lantin.

Op een bepaald moment werd Scerra verdacht van deelgenomen te hebben aan de overval in Borgworm. Hij werd echter van de lijst van mogelijke overvallers geschrapt. Volgens de speurders kon Scerra zich door zijn tijdsgebruik niet in Borgworm bevinden op het ogenblik van de overval.

Bron » De Morgen