Website onthult deel dossier-Dutroux

Een deel van het dossier-Dutroux valt te raadplegen op het internet. Dat beweert La Dernière Heure. In de gegevens zijn gedetailleerde onderzoeksdaden en namen van verdachte pedofielen terug te vinden. Het hele dossier-Dutroux omvat 450.000 bladzijden. 1.200 daarvan zouden vrij te consulteren zijn op het web. De beheerder van de website gaat bijzonder ver. Hij publiceert zelf enkele processen-verbaal, wat tegen de wet op de privacy is.

In het stuk van het dossier valt ook de theorie over een grootschalig pedofilienetwerk te lezen. De namen van enkele politici duiken daar in op, zelfs die van de gewezen Amerikaanse president George W. Bush. Die zou zelfs naar Wallonië komen om er kinderen te verkrachten. Daarbij komt dat de identiteit van talloze verdachte pedofielen, voornamelijk uit het Luikse, zo maar te grabbel worden gegooid. De feiten waarvan ze verdacht worden, staan zelfs netjes uitgelegd tot in detail.

Enkelingen zouden hun straf al uitgezeten hebben. Een internetgebruiker kan ook makkelijk de onderzoeksgegevens over andere kinderontvoeringen raadplegen net als de banden van de hoofdverdachten in de zaak-Dutroux. Het blijft voorlopig een raadsel hoe zulke gedetailleerde onderzoeksdaden gelekt kunnen zijn.

Bron » Gazet van Antwerpen