Speurder linkt mobilhome van Dutroux aan Duitse zaak

Een speurder van de zeemacht die het onderzoek voerde naar de dood van het 16-jarig Duits meisje Carola Titze, heeft een ingeving gekregen toen hij naar een uitzending keek op France 2 over Marc Dutroux. De man herkende in de beelden over de opgravingen bij Dutroux een mobilhome van de moordenaar, die sterk gelijkt op een mobilhome die hij destijds in De Haan heeft gezien.

Het lichaam van Carola Titze, zwaar beschadigd en in verre staat van ontbinding, werd op 11 juli 1996 in De Haan teruggevonden. Haar moordenaar is nooit opgepakt, naar het motief is het nog altijd raden. Tijdens de Dutroux-reportage herkende de man een mobilhome.

“Het was hetzelfde voertuig. Een grote Amerikaanse, in bruin en beige. Maar ik kan nu niet meer zeggen of het om dezelfde mobilhome gaat als degene die ik in de uitzending over Dutroux zag”, zegt de anonieme speurder in La Dernière Heure vandaag.

“Ik heb me altijd afgevraagd waarom men destijds geen verband heeft proberen te leggen tussen de verdwijning van An en Eefje en de moord op Carola”, zegt de man nog. “Ik herinner me de mobilhome in De Haan nog zeer goed. Niet het soort mobilhome dat je op elke hoek van de straat aantreft.”

Bron » Gazet van Antwerpen