Proces Habran: einde beraadslaging van jury

De jury van het assisenproces tegen Marcel Habran en zijn kompanen heeft maandagmiddag het einde van de beraadslaging over de schuldvragen aangekondigd. Het vonnis zal dinsdag tijdens een openbare zitting bekend worden gemaakt. De juryleden bevinden zich in Nijvel, waar het Brusselse assisenhof eerder naartoe trok. De juryleden moesten zich over 72 schuldvragen buigen.

Afgelopen zaterdag trok de jury zich voor de beraadslaging terug in een hotel in Nijvel. De zitting wordt dinsdag om 9.00 uur hervat. Op dat moment, in overeenstemming met de nieuwe wettelijke voorschriften, zullen de drie magistraten van het hof zich samen de de jury terugtrekken om te helpen met de motivering van de beslissing. Daarna volgt de uitspraak in aanwezigheid van de beschuldigden: Marcel Habran, Thierry Dalem, Giuseppe Rosato en Anouar Bennnane. Alle vier pleiten ze onschuldig voor de feiten die hen ten laste worden gelegd.

Bron » Knack