Elk jaar blijven 75 moorden in ons land onopgemerkt

Elk jaar blijven zowat 75 moorden in België onopgemerkt. Dat schrijft de krant La Libre Belgique. Het opvallende cijfer komt voort uit een studie van wetsdokters Beauthier en Vandevoorde. Volgens hen zou 5 tot 10 procent van de overlijdens een andere oorzaak hebben dan die vermeld in de overlijdensakte.

In een antwoord op een schriftelijke vraag van senator Bert Anciaux (sp.a) preciseert minister van Justitie Stefaan De Clerck dat volgens schattingen slechts bij 1 à 2 procent van de overlijdens een autopsie uitgevoerd wordt, terwijl dat eigenlijk voor 10 procent het geval zou moeten zijn.

Volgens de minister worden veel meer autopsieën uitgevoerd in Duitsland (8 procent), de Verenigde Staten (12 procent), Zwitserland (19 procent), Engeland (24 procent) en de Scandinavische landen (meer dan 30 procent).

Bron » De Morgen