21 nieuwe huiszoekingen in onderzoek Bende van Nijvel

Voor het eerst in jaren zijn er opnieuw op grote schaal huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar de moorden van de Bende van Nijvel. “We volgen een spoor. We hopen écht dat dit het goede is”, zegt procureur des Konings van Charleroi Christian De Valckeneer. Er werden dinsdag in totaal 21 huiszoekingen verricht, in Wallonië, Vlaanderen en Brussel.

De speurders namen allerhande spullen in beslag die de komende weken onderzocht worden. Er is voorlopig niemand aangehouden, aldus nog De Valckeneer. De krant Het Laatste Nieuws vernam van ‘bronnen dicht bij het onderzoek’ dat de huiszoekingen plaatsvonden bij mensen die in de jaren tachtig bekende of verborgen sympathieën koesterden voor extreemrechts en op gewelddadige manier het land wilden destabiliseren.

De nieuwe huiszoekingen komen er 27 jaar na de laatste overval van de Bende van Nijvel en drie jaar voor de verjaring van de feiten. De laatste gekende huiszoeking in de zaak dateerde van 2006.

Bron » Het Laatste Nieuws