Comité P: “Anonimiteit reeds gewaarborgd bij aangifte”

Corruptieve praktijken waarbij leden van de geïntegreerde politie betrokken zouden kunnen zijn, worden niet alleen systematisch en nauwgezet opgevolgd door de diensten van het Vast Comité P.

Iemand die aangifte doet, krijgt ook de waarborg dat hij anoniem blijft indien gewenst. Dat meldt het Comité P na de oproep van het VSOA Politie voor de oprichting van een nationaal meldpunt waarbij mistoestanden en corruptie anoniem kunnen worden gemeld.

“Het VSOA Politie laat dus (impliciet) verstaan dat dit momenteel niet mogelijk zou zijn”, aldus het Comité P in een persmededeling. De vakbond reageerde dinsdag op berichten over twee leden van de federale politie die in verdenking werden gesteld in een onderzoek naar mogelijke corruptie rond de aankoop van pistolen voor de federale politie.

“In verband met het strafdossier waarvan sprake in de pers, zal het Comité hier enkel benadrukken dat het uiteraard reeds aan de bevoegde gerechtelijke overheden inzage gevraagd heeft in dat dossier teneinde er de nodige lessen te kunnen uit trekken en passende aanbevelingen te kunnen formuleren, zoals het trouwens door de wetgever gemachtigd is om te doen”, zo luidt het nog.

Bron » De Morgen