Moderne communicatie wordt topprioriteit bij politie

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) zou willen dat de politie meer gebruikmaakt van moderne communicatiemiddelen. Dat zegt ze in een interview met de kranten van de groep Sudpresse, waarin ze nog eens haar pleidooi voor een efficiëntere politie kracht bijzet.

Milquet oppert dat agenten een smartphone zouden kunnen gebruiken voor het opstellen van pv’s. Ze pleit ook voor het gebruik van sociale netwerken. “Ik zou zeggen dat de politie een marshallplan voor telecommunicatie nodig heeft”, vat de minister samen.

Om de kwaliteit te verbeteren denkt ze aan een volledige hervorming van de politie-examens, “met echte examens”. Milquet pleit daarnaast voor een ethische politie met strikte gedragsregels en de oprichting van een tuchtraad. Ze is tot slot ook voorstander van de minicamera’s op uniformen, met respect voor de privacy.

Bron » De Morgen