Milquet is geknoei met politieradio’s beu

Het communicatienetwerk van de brandweer en de politiediensten laat te wensen over. De top van de lokale politie en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) luiden de alarmklok. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Jean-Marie Brabant, de voorzitter van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie, noemt de dataterminals die de politie van Astrid heeft gekregen een “ramp”. Ze werken amper en zijn veel te traag. Zelfs de traditionele radiotoestellen werken volgens de politietopman onvoldoende. Er zijn nog te veel gebieden en gebouwen waar de radiodekking tekortschiet.

Minister Milquet vindt het anno 2013 onbegrijpelijk dat in sommige gebieden in België enkel via de terminals in de wagens Astrid-communicatie mogelijk is, en niet buiten de auto. “Ik ben al die problemen met Astrid wat beu: het is te veel”, stelt Milquet. Ook de problemen met het noodnummer 112, dat Astrid mee beheert, verontrusten de minister.

“Binnen vier tot vijf maanden moeten we iets totaal nieuws vinden. We hebben ook contact met andere operatoren om over nieuwe technologie te praten. Onze achterstand bij politie en brandweer is groot. Voor het noodnummer 112, voor politie en voor brandweer, hebben we iets moderners nodig”, aldus Milquet. Sinds 2007 zijn alle 195 lokale politiekorpsen aangesloten op het Astrid-netwerk.

Bron » De Standaard