“Identiteit verdachte Bende van Nijvel vrijgeven brengt onderzoek in gedrang”

Door de identiteit vrij te geven van de man die aangehouden is in het onderzoek naar de Bende van Nijvel schenden sommige media het vermoeden van onschuld en brengen ze het onderzoek in gedrang, zegt procureur-generaal van Bergen Ignacio de la Serna.

Het gerecht betreurt dat bepaalde media – ondanks aandringen om dat niet te doen – een dag na de persconferentie de identiteit van de verdachte prijsgaven én zijn foto publiceerden, zegt De la Serna in een persbericht.

“Dit is op twee manieren problematisch. Eerst en vooral schenden ze zijn privacy en het vermoeden van onschuld. Daarnaast brengen ze het goed verloop van het onderzoek in het gedrang.”

Onderzoeksrechter Martine Michel hield vorige week dinsdag een Brusselaar van 67 jaar aan. Het gerecht legt hem negen feiten ten laste, waaronder diefstal met geweld met doodslag als verzwarende omstandigheid.

Bron » De Morgen