Moord op Christine Van Hees in champignonkwekerij definitief verjaard

De moord op Christine Van Hees is definitief verjaard. Dat heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. De toen 16-jarige Christine Van Hees werd op 13 februari 1984 vermoord teruggevonden in een verlaten champignonkwekerij in Oudergem.

Ondanks jarenlang onderzoek konden de dader of daders van de moord nooit geïdentificeerd worden. Eén man zat wel drie jaar in voorhechtenis maar werd uiteindelijk vrijgelaten en nooit vervolgd. Zelfs een verlenging van de verjaringstermijn en een ultiem getuigenverhoor, in 2011, leverden niets op.

Op 13 februari 1984 trof de de brandweer het levenloze lichaam van Christine Van Hees aan in een gewezen champignonkwekerij in Oudergem, dichtbij de huidige campus van de Vrije Universiteit Brussel. Het meisje lag op een stapel smeulende houten dozen, vastgebonden, verminkt en gedeeltelijk verbrand.

Het gerechtelijk onderzoek spitste zich al snel toe op de groepjes jongeren die de verlaten champignonkwekerij bezochten en één man, Serge C. werd opgepakt. De man werd een twintigtal keer ondervraagd en legde de speurders tien verschillende versies voor maar werd uiteindelijk vrijgelaten, na drie jaar, twee maanden en vier dagen voorhechtenis.

Sindsdien leverde het onderzoek geen enkele verdachte meer op. Een ultieme poging in 2011 waarbij gezocht werd naar de inzittenden van een donkerkleurige Pontiac Firebird Trans Am die in de omgeving van de feiten gezien was, en de ondervraging van vijftien leden van een Brusselse rockabilly-band, leverde geen succes op.

Eind januari 2014 bracht het Brusselse parket de ouders Van Hees dan op de hoogte dat het dossier vanwege de verjaring afgesloten werd en donderdag heeft de raadkamer officieel vastgesteld dat de strafvordering uitgedoofd is door de verjaring.

Bron » VRT Nieuws