Ook tweede verklaring linkt Jean-Marie T. aan Bende van Nijvel

Jean-Marie T., de hoofdverdachte in de zaak van de Bende van Nijvel zit in nauwe schoentjes. Na de Franse vriend heeft nu ook een Belgische kennis bij de politie een verklaring afgelegd die T. linkt aan de Bende van Nijvel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De nieuwe getuige en T. zijn oude vrienden. Ze kennen elkaar omdat beiden fervente schippers op de Noordzee zijn. “Vele jaren geleden heeft hij mij enkele ‘confidenties’ gedaan”, vertelt de vriend.

De man sloeg er nooit acht op. “Het was toen ook niet zo duidelijk allemaal”. Maar toen de vriend hoorde van de aanhouding van Jean-Marie T. is hij resoluut naar de politie gestapt. “Ik heb mijn verklaring afgelegd en wil er niet meer over kwijt”, aldus de man.

Het gerecht wil evenmin iets loslaten over de nieuwe bekentenis in de zaak maar uit goede bron vernam Het Laatste Nieuws dat T. ook aan deze man zou opgebiecht hebben dat hij inderdaad lid was van de Bende van Nijvel.

Jean-Marie T. werd vorige week maandag opgepakt nadat één van zijn andere kennissen, een man uit het Franse Montpellier door de politie verhoord werd. Tegenover hem zou T. ook tot bekentenissen overgegaan zijn. Nu is er dus een tweede verklaring in die zin.

Maar tegenover het gerecht blijft Jean-Marie T. alvast ontkennen. Over zijn biecht tegenover de Franse vriend zegt T. dat hij dronken was. Over zijn geestestoestand bij de tweede biecht tegenover de Belgische vriend is voorlopig niks geweten.

Bron » De Morgen