“Verdachte Bende van Nijvel geeft betrokkenheid beetje toe”

Scheepstimmerman Jean-Marie Tinck (68), de hoofdverdachte in de zaak van de Bende van Nijvel heeft al “iets kleins” toegegeven omtrent zijn betrokkenheid. Dat zeggen welingelichte bronnen.

“Hij evolueert in de goede richting. Traag maar gestaag”, klinkt het. De speurders zijn er meer dan ooit van overtuigd dat ze het nu echt bij het juiste eind hebben. Bij zijn eerste ondervraging ontkende Tinck nog formeel en deed hij de ontboezemingen aan een Franse vriend nog af als “zattemanspraat”. Maar sindsdien doken ook al twee Belgen op die de politie hebben verteld dat Tinck ook tegenover hen zijn lidmaatschap opbiechtte.

“Die bronnen zijn onafhankelijk van mekaar. Het maakt hun getuigenis dus heel waardevol”. En daarbovenop geeft Tinck dus ook al “iets kleins” toe omtrent zijn betrokkenheid. Volgens het gerecht is Tinck alvast géén mythomaan die ziekelijk liegt. Het verslag van de psychiater zou pas morgen af zijn.

Bijna dertig jaar geleden pleegde de Bende van Nijvel overvallen die aan 28 mensen het leven kostten. Vooral de overvallen op de Delhaizes in Eigenbrakel, Overijse en Aalst staan in ieders geheugen. De overvallen bleven al die tijd onopgehelderd.

Bron » Het Laatste Nieuws