Verdachte klaar voor leugendetector

Begin volgende week wordt van de Bende van Nijvel-verdachte Jean-Marie Tinck een leugentest afgenomen. Dat bevestigen gerechtelijke bronnen. De Brusselaar Jean-Marie Tinck hoopt dat de uitslag hem zal helpen om eind deze maand door de raadkamer te worden vrijgelaten.

Sinds hij een maand geleden werd aangehouden, blijft Tinck erbij dat hij niets te maken heeft met de bloedige overvallen van de Bende van Nijvel in de jaren 1980. De scheepstimmerman vertrouwde destijds verscheidene vrienden nochtans toe dat hij deel had genomen aan verschillende raids. Dat was om zich interessant te maken, beweert hij nu.

De speurders onderzoeken toch de vriendenkring van Tinck uit de Bende-jaren en hebben met DNA dat op de binnenzijde van een kogelvrij vest werd teruggevonden. De DNA-analyse heeft echter geen uitsluitsel gegeven over de mogelijke betrokkenheid van Tinck bij de Bende-feiten.

“Maar hij heeft ook een ander element prijsgegeven, waar de speurders volop aan werken”, zegt procureur-generaal Christian de Valkeneer. Op 25 juni krijgen de nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel een nieuwe stand van zaken van het onderzoek.

Bron » De Standaard