Politiezones moeten zo snel mogelijk 10 miljoen euro teruggeven

Het Secretariaat van de Geïntegreerde Politie wil zo snel mogelijk de zowat 10 miljoen euro terug die ze vorig jaar te veel heeft uitgekeerd aan de lokale politiezones. Dat schrijft Het nieuwsblad op Zondag.

“Eerst zou de overheid dat geld niet terugvorderen, dan pas volgend jaar. Vervolgens begonnen ze plots in augustus al geld van onze toelagen af te houden”, verduidelijkt vicevoorzitter Marc Hellinckx van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. “Nu moeten veel korpsen halsoverkop op zoek naar bijkomend budget om dit jaar rond te komen.”

Nochtans wachten de lokale zones zelf al jaren op 80 miljoen euro van de Geïntegreerde Politie, aldus nog de krant. “De federale overheid is er nu als de kippen bij om geld bij de lokale korpsen te recupereren, maar andersom geldt die logica blijkbaar niet”, citeert ze nog de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Bron » De Morgen