Speciale eenheden krijgen extra geld en mensen

De speciale eenheden van de federale politie krijgen 15 miljoen euro extra voor investeringen in materiaal, wapens en gebouwen. Ze krijgen er ook een 50-tal manschappen bij. Dat hebben eerste minister Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aangekondigd na een bezoek aan de speciale eenheden.

Na de antiterreuractie in Verviers in januari gingen er stemmen op om de speciale eenheden meer middelen te geven, ondanks het besparingsbeleid. Nu staat dus vast hoeveel extra geld en mensen de Belgische ‘special forces’ mogen verwachten.

De beslissing past ook in de begrotingscontrole die de federale regering momenteel aan het uitvoeren. Er was al aangekondigd dat er extra middelen zouden vrijgemaakt worden voor veiligheid.

Bron » De Redactie