Politie heeft geen geld voor toiletpapier

De federale politie zit op haar tandvlees: het budget is op. Er is geen geld meer voor toiletpapier, fluostiften of postzegels, maar ook de toegang tot de bedrijvendatabank kan niet meer betaald worden. Dat laatste bemoeilijkt het onderzoek naar de bedrijven die geld in buitenlandse belastingparadijzen geparkeerd hebben.

De antifraudedienst van de federale politie zag zich zelfs genoodzaakt om de lijst op te vragen bij de redactie van De Tijd, omdat ze zelf het overzicht niet kon opstellen. Een woordvoerder van de politie bevestigt aan De Morgen dat het op dit moment moeilijk werken is. “We kunnen alleen maar hopen dat het zo snel mogelijk in orde komt”, aldus Tine Hollevoet.

De vakbonden spreken op hun beurt schande. Het is niet alleen de antifraudedienst die zonder middelen zit: overal moet bespaard worden, klinkt het. “De spoorwegpolitie moet geel papier gebruiken omdat het wit op is en er geen geld meer is”, zegt Jan Adam van ACV.

De vakbondsman vreest dat het alleen maar erger zal worden: “Als gevolg van de recente begrotingscontrole moet de federale politie opnieuw 41 miljoen euro besparen. Dit is catastrofaal.”

Bron » De Morgen