De Bende van Nijvel: wat kunnen we leren van het onderzoek?

Jong Vld Aalst organiseert op 17 september een sprekersavond over de aanslagen van de Bende van Nijvel. “Exact dertig jaar geleden pleegde de Bende van Nijvel één van zijn bloederigste aanslagen op de Delhaize in Aalst. Daarbij vielen maar liefst acht doden en werd bijna een miljoen cash buitgemaakt. Anno 2015 zijn de aanslag en het daaropvolgende onderzoek nog steeds in een waas van mysterie gehuld”, zegt Jong Vld.

“30 jaar na de feiten is er nog steeds geen doorbraak in het onderzoek. Normaal zouden de feiten al verjaard zijn, maar de regering besliste onlangs om het onderzoek nog niet te laten verjaren. Wat kunnen we leren van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, zijn er fouten gebeurd in het onderzoek en wanneer komt er eindelijk een doorbraak? Op de sprekersavond brengen justitie-experte Carina Van Cauter, ex-burgemeester Annie De Maght en ex-schepen Patrick Jacobs verheldering.”

Deuren van de feestzaal van het stadhuis gaan open om 19.30 uur op donderdag 17 september.

Bron » Het Laatste Nieuws