Geld of vliegtickets in ruil voor interview

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel werd vanmorgen een zoekactie gestart in drie vijvers in Adinkerke. Daarin zouden wapens gedumpt zijn die gebruikt werden bij de laatste overval van de bende, die op de Delhaize in Aalst in 1985. Een politie-informant die op de hoogte zou zijn van het verhaal, vraagt geld of vliegtickets naar de Filipijnen in ruil voor een interview. VTM Nieuws ging niet in op zijn voorstel.

Het verhaal dat de wapens in de vijver verstopt zijn, doet al jaren de ronde. De Cel Jumet, die het onderzoek voert naar de Bende van Nijvel is al elf jaar op de hoogte van de geruchten.

“Maar met de informatie is nooit echt iets gedaan, ondanks aandringen van het gerecht in Veurne”, zegt VTM Nieuws-journalist Faroek Özgünes.

Politie-informant

Aan de basis van de informatie ligt een gangster uit Adinkerke, Patrick Pilarski. Hij heeft aan een politie-informant verteld dat hij wapens in het bezit had, meenam naar hem thuis en dat zijn vader de wapens in de vijver gooide omdat hij er niet mee opgezet was.

De gangster zelf is van de aardbol verdwenen. “Er zijn geruchten dat hij omgekomen is in Egypte, dus we moeten afgaan op de politie-informant en op wat hij zegt”, vertelt Özgünes.

Vliegtickets

“De informant is iemand die het sowieso gewend is om geld te krijgen in ruil voor informatie”, zegt Özgünes. “Hij wilde geld of twee vliegtuigtickets naar de Filipijnen voor een interview, maar VTM Nieuws ging niet in op dat voorstel. “Als er wapens gevonden worden, klopt zijn verhaal. Worden er geen wapens gevonden, dan liegt hij.”

Bron » VTM Nieuws