Comité P stort zich op onderzoek naar Bende van Nijvel

‘Het Comité P wordt ingezet in het gerechtelijk onderzoek naar de Bende van Nijvel.’ Dat bevestigt Johanna Erard, de voorzitter van het Comité P, aan Het Nieuwsblad.

Justitieminister Koen Geens (CD&V) liet gistermiddag in het parlement uitschijnen dat de Cel Waals Brabant, dat het Bende-onderzoek voert, uitgebreid kon worden. De betrokken speurders hadden gisteren aan de alarmbel getrokken: ze zijn met vijf, en dat is te weinig.

Volgens procureur-generaal Christian De Valkeneer zijn de beloftes al heel concreet. Er zitten 13 extra speurders aan te komen: acht speurders van de federale politie, en vijf onderzoekers van het Comité P. Vooral dat laatste is opmerkelijk, want het Comité P is de waakhond van de politie.

Maar daar heeft het volgens De Valkeneer niets mee te maken: ‘Het Comité P heeft al eerder het dossier van de Bende onder de loep moeten nemen. Ze kennen stukken van het duizenden pagina’s dikke dossier dus, en ze moeten het niet helemaal inlezen. We kiezen hen voor hun inzicht en hun knowhow’, klinkt het in Het Nieuwsblad.

De Valkeneer wil ook dat er een misdaadanalist wordt aangesteld.

Bron » De Standaard