Familie van lid Staatsveiligheid bevestigt: “Gewaarschuwd voor overval van Bende van Nijvel”

Een hooggeplaatst lid van de Staatsveiligheid heeft zijn familieleden gewaarschuwd voor de overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize in Aalst. Dat zegt de familie in een gesprek met VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes. “We zijn op voorhand gewaarschuwd voor de overval op de Delhaize in Aalst”, zegt een van de familieleden.

Zowel de zus als het petekind van de intussen overleden man van de Staatsveiligheid bevestigen het verhaal. “Ik herinner me nog dat hij zei ‘Gaan jullie regelmatig naar de Delhaize? Blijf daar tijdelijk weg’”, vertelt de zus van het lid van Staatsveiligheid. “We wisten wat er in Overijse was gebeurd, dus we hebben naar mijn broer geluisterd.”

Of de man, die een hooggeplaatste functie bij Staatsveiligheid bekleedde, ook effectief wist dat de overval op de Delhaize zou plaatsvinden, kan de vrouw niet met zoveel woorden zeggen. “Hij vertelde nooit over zijn job”, zegt ze in VTM NIEUWS. Het enige dat hij dan gezegd heeft, was om daar weg te blijven”, vertelt de vrouw. “Als het niet ernstig was, zou hij dat nooit verteld hebben.”

“Hij wist meer dan wij”

“Zoals ik het me herinner, is de aanslag in de Delhaize van Aalst twee weken later gebeurd”, zegt het petekind van de man die intussen overleden is. Ook hij bleef een tijdlang weg bij de supermarkt. “Via zijn werk zal hij in ieder geval meer geweten hebben dan wij.”

Volgens VTM Nieuws heeft niemand van de familie al iets gehoord van de speurders. “Ik wil mijn verhaal wel vertellen als dat nuttig kan zijn. Tot nu toe heb ik nog van niemand iets gehoord”, zegt het petekind.

Bron » De Morgen