Onderzoek Bende van Nijvel: huiszoeking verricht bij gewezen rijkswachtkolonel

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is er vandaag een huiszoeking uitgevoerd bij de gewezen rijkswachtkolonel Gérard Lhost in Beersel. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Wat de huiszoeking heeft opgeleverd is niet bekend. Niemand werd opgepakt.

Het federaal parket heeft een nieuwe huiszoeking uitgevoerd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De huiszoeking vond plaats bij de gewezen rijkswachtkolonel Gérard Lhost in Beersel.

Lhost getuigde in de tweede parlementaire bendecommissie, onder meer over de invloed van extreem rechts binnen de rijkswacht. Hij was ook een tijdlang hoofd van het Speciaal Interventie Eskadron.

Wat de precieze aanleiding was voor de huiszoeking bij de gewezen rijkswachtkolonel is niet bekend. Het federaal parket dat het onderzoek voert, wou geen commentaar kwijt. Bij de overvallen van de Bende van Nijvel, halfweg de jaren 80, onder meer op warenhuizen van Delhaize, vielen 28 doden. De daders zijn nooit gevonden.

Bron » VRT Nieuws