Speurders willen Bende-verdachte uit Mozambique overvliegen

De gewezen adjunct-gevangenisdirecteur Jean Bultot moet uit Mozambique naar België gehaald worden, om hem te ondervragen als getuige in het dossier-Bende van Nijvel. Dat vraagt onderzoeksrechter Martine Michel. “Mijn cliënt wil de verplaatsing wel maken, op voorwaarde dat de reiskosten betaald worden door justitie”, zegt Bultots advocaat Pierre Chomé aan La Dernière Heure.

Bultot wordt al sinds de jaren 80 als verdachte genoemd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Bij een huiszoeking in 1985 werden laders van vuurwapens en honderden kogels gevonden, samen met zes bussen buskruit. Bultot gaf toe de kogels te hebben gefabriceerd en verkocht aan meerdere personen. Hij zat in mei 1985 zélf even in de gevangenis omdat hij Philippe De Staerke – één van zijn gedetineerden in Sint-Gillis én een verdachte in het onderzoek – opdracht had gegeven kasbons te stelen bij een pastoor in Wieze.

De 68-jarige Bultot woont al geruime tijd in Mozambique. Aan‘La Dernière Heure zegt hij ook zelf dat hij naar België wil vliegen als er opnieuw vluchten zijn en zijn ticket betaald wordt. “Ik was in oktober 2018 al in België. Men had mij toen al kunnen ondervragen, dan had men 18 maanden tijd bespaard.”

Bron » Het Laatste Nieuws