Bende-speurders willen graven naar doder

Speurders binnen de Cel Waals Brabant zijn ervan overtuigd dat de leider van de Bende van Nijvel bij de overval op de Delhaize van Aalst, op 9 november 1985, gedood werd door een politiekogel. Ze willen opgravingswerken starten om zijn lichaam te vinden. Vandaag roepen de speurders de nabestaanden van de slachtoffers in Jumet samen om hen over deze evolutie in te lichten.

Achttien jaar na de laatste Bende-overval kunnen de speurders nog altijd geen naam kleven op de daders. Wel zijn ze tot het besluit gekomen dat er drie daders waren. Er was een ‘killer’, die 20 van de 28 dodelijke slachtoffers op zijn geweten heeft. Voorts was er een ‘oudere man’, die voor de logistiek zorgde, en ten slotte was er de ‘reus’. Een agent van de politie van Aalst is er nog altijd van overtuigd dat hij destijds de ‘killer’ heeft geraakt.

“Indien deze leider aan zijn verwondingen is bezweken, kan dat verklaren waarom de Bende na de raid in Aalst is gestopt”, zeggen onderzoekers. De speurders van de Cel Waals Brabant zijn van plan op verschillende plaatsen te gaan graven. Het is wachten op het groen licht van Justitie, want aan de operatie hangt een fors prijskaartje.

Bron » De Standaard