Uitspraak Francis Le Belge op 4 april

De rechtbank van Marseille spreekt zich op 4 april uit over het lot van Francis Vanverberghe, bijgenaamd “Le Belge”. Vanverberghe, die als de laatste peetvader van de maffia in Marseille beschouwd wordt, staat sinds dinsdag terecht op beschuldiging van handel in verdovende middelen.

Vanverberghe (50) moest voor de rechter verschijnen voor de verhandeling van 20 kilo heroïne in 1984 tussen Spanje en de Verenigde Staten.

De openbaar aanklager, Fabienne Azzori, eiste donderdag vijftien jaar cel en een geldboete van 9 miljoen fr. tegen de “laatste card” van Marseille.

De advocaat van Francis Le Belge wil dat zijn cliënt wordt vrijgesproken. Volgens advocaat Frederic Monneret is de aanklacht enkel gebaseerd op niet gecontroleerde aantijgingen van een klikkende drugtrafikant. “Deze zaak lijkt op manipulatie. Men wil absoluut Francis Vanverberghe raken”, zo zei Monneret.

Bron » Gazet van Antwerpen