Marc Dutroux spreekt over netwerken maar noemt geen namen

“Er bestaat wel degelijk een netwerk met allerlei criminele vertakkingen. Maar het gerecht wil die piste niet onderzoeken”. Dat beweert Marc Dutroux tijdens een interview met het VTM-programma Telefacts dat gisteravond werd uitgezonden. Namen wil of kon hij niet noemen.

“Ik stond geregeld in contact met de mensen die deel uitmaakten van dat netwerk. Maar het gerecht wil die piste niet onderzoeken. Het enige wat hen interesseert, is Michèle Martin en mezelf voor de rechter brengen. Alle andere informatie wordt in de vuilbak gegooid”, zo beweert Dutroux tijdens het interview. Of nog: “Ik ben absoluut schuldig, maar iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen”.

Dutroux probeerde al meermaals de nadruk te leggen op zijn gevangenisregime. Hij leeft naar eigen zeggen al vijf jaar “als een beest” en “in een hel”. Uit de reportage blijkt dat Dutroux’ klaagzang de ouders van de vermoorde kinderen mateloos ergert en dat ze medelijden met hem volkomen ongepast vinden.

Naast het interview maakte Telefacts gebruik van brieven van Dutroux aan ondermeer pedofielen en minderjarige meisjes. Om niet over één nacht ijs te gaan werden de beweringen van Dutroux volgens directeur Klaus Van Isacker van de VTM-nieuwsdienst voorgelegd aan gerechtspsychiater Karel Ringoet, ex-justitieminister Tony Van Parys en de ouders Marchal, Russo en Lambrecks.

Bron » De Standaard