Netwerk bestaat wel, zegt Dutroux in Telefacts

“Er bestaat wel degelijk een netwerk, met allerlei criminele vertakkingen. Ik stond geregeld in contact met de mensen die deel uitmaakten van dat netwerk. Maar het gerecht wil dit spoor niet onderzoeken”, zo zegt Marc Dutroux in het ondertussen beruchte interview dat een journalist van de commerciële zender VTM in zijn cel in Aarlen afnam.

De persdienst van VTM verspreidde vandaag enkele fragmenten uit het interview dat maandag in het programma Telefacts wordt uitgezonden. De reportage bevat ook uittreksels uit honderden brieven en geschreven documenten van de hand van Dutroux.

In één van de brieven waarover de VTM-redactie beschikt, zegt Dutroux luidens de mededeling van de zender dat hij geen zuikerziekte heeft. Zijn advocaten argumenteren echter al enige tijd dat hij dieetvoeding nodig heeft omdat hij aan suikerziekte lijdt.

In de reportage komen tevens verschillende deskundigen en politici alsook de ouders Marchal, Lambrecks en Russo aan het woord. De reportage is van de hand van Thomas Van Hemeledonck, die zoals bekend samen met senator Jean-Marie Dedecker in de gevangenis van Aarlen geraakte, wat voor de nodige ophef zorgde.

Bron » De Standaard