Rijkswachter veroordeeld voor schending beroepsgeheim

De Brusselse correctionele rechtbank heeft gisteren gewezen rijkswachter Marc Toussaint bij verstek veroordeeld tot één jaar effectieve gevangenisstraf wegens schending van beroepsgeheim. Toussaint heeft volgens de rechtbank processen-verbaal uit het Dutroux-onderzoek ontvreemd en verspreid.

Toussaint, een gewezen rijkswachter bij de brigade Ukkel, kwam tijdens zijn carrière diverse keren in aanvaring met zijn oversten en de gerechtelijke overheid. Hij haalde na het losbarsten van de zaak-Dutroux de media met enkele stellingen over een vermoedelijk verband tussen de affaire Dutroux en enkele grote gerechtelijke affaires zoals de Bende van Nijvel.

Het gerecht stelde tegen hem een onderzoek in en vond in zijn huis kopie’s van pv’s uit de zaak-Dutroux en verhoren van getuige X1. De rechtbank vond dat Toussaint ernstige beroepsfouten had gemaakt en veroordeelde hem tot één jaar bij verstek.

Bron » De Standaard