VRT-directie ontslaat journalist Guy Bouten

De directie van de VRT heeft donderdag journalist Guy Bouten ontslagen. De journalist, die in het kader van zijn reportage over Oost-Europese vrouwenhandel deze week door de Brusselse politie werd ondervraagd, hield zich volgens de directie niet aan zijn verplichtingen als werknemer.

Eind juni had de hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst samen met een aantal eindredacteurs van de nieuwsdienst een langdurig gesprek met Bouten over zijn journalistiek project.

“De conclusie was unaniem: het project diende om uiteenlopende, ernstige redenen gestopt te worden. Die beslissing werd schriftelijk aan de journalist meegedeeld. Guy Bouten heeft deze opdracht geheel naast zich neergelegd. Hij heeft zich integendeel nog meer geëngageerd in zijn onderzoek”, aldus de VRT-persdienst.

Bron » VRT Nieuws