Journalist Guy Bouten in beroep tegen verdere aanhouding

Gewezen VRT-journalist Guy Bouten heeft donderdag beroep aangetekend tegen de beschikking van de raadkamer die dinsdag zijn aanhouding bevestigde. De kamer van inbeschuldigingstelling in Brussel zal zich nu binnen de 15 dagen over het beroep buigen.

Guy Bouten werd op donderdag 23 oktober opgepakt en door onderzoeksrechter Freyne aangehouden wegens bedreigingen, valse naamdracht en poging tot afpersing. De raadkamer bevestigde deze aanhouding en Bouten blijft dus in de cel.

Op dinsdag 21 oktober bedreigde Bouten de advocaat Guy François in zijn kabinet. Volgens de advocaat werd daarbij een wapen gebruikt, Bouten geeft de bedreiging toe maar ontkent dat daarbij een wapen in het spel was. De ex-journalist vroeg de advocaat zo’n 8.056 euro.

Guy François was de advocaat van de Albanese pooier die Bouten vorig jaar aankloeg.

Bron » Het Belang van Limburg