Bourlet wil “dossier Bis” heropenen

De procureur des konings van Neufchâteau, Michel Bourlet, wil de voortzetting van het wetenschappelijk onderzoek van de haren die in de woning van Marc Dutroux in Marcinelle werden aangetroffen. Dat schrijft de krant Le Soir vandaag.

De kamer van inbeschuldigingstelling van Luik had in oktober nog beslist dat er geen reden was om verder te gaan met de analyses. Maar Bourlet schrijft in een rapport aan het parket-generaal van Luik dat er slechts 2.922 van de 4.000 tot 6.000 verzamelde haren geanalyseerd werden.

“Als men mij wetenschappelijk kan aantonen, dat de analyses tot niets zouden leiden, dan trek ik daar mijn besluiten uit. Maar momenteel hebben we nog geen enkel rationeel antwoord gehad van de kant van de wetenschappers”, aldus Bourlet.

Het antwoord van het parket zou er vermoedelijk komen na de gerechtelijke vakantie, aldus procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé.

Bron » De Standaard