Vonnis autozwendel bevestigd voor Dutroux

Het Brusselse hof van beroep heeft vanmorgen de uitspraak van de correctionele rechtbank van Nijvel van 30 mei 2005 voor Marc Dutroux bevestigd. In Nijvel werd Dutroux schuldig bevonden aan de heling van twee vrachtwagens in 1995.

Er werd geen straf uitgesproken voor Dutroux. Die straf zou opgeslorpt worden door de levenslange gevangenisstraf en tien jaar terbeschikkingstelling van de regering die Dutroux op 22 juni 2004 kreeg op het assisenproces in Aarlen.

Dutroux was vanmorgen zelf niet aanwezig in het justitiepaleis. Ook tijdens de debatten die plaatsvonden op 8 maart dit jaar, bleef hij in de gevangenis. Toen verklaarde hij zijn afwezigheid door het feit dat hij het masker niet verdraagt dat hij moet dragen tijdens de rit van de gevangenis van Itter, waar Dutroux in hechtenis zit, naar het Brusselse justitiepaleis.

Bron » De Standaard