Kapllan Murat gezocht als getuige Bende van Nijvel

De voortvluchtige gangster Kapllan Murat (44) wordt door alle politiediensten van het land gezocht als getuige in het dossier van de Bende van Nijvel. Dat staat in het signalementenbulletin van de politie. Mogelijk heeft hij auto’s gestolen die later – buiten zijn medeweten om – gebruikt werden door de Bende.

Al meer dan tien dagen is Kapllan Murat nu op de loop. Twee weken geleden keerde hij niet terug uit penitentiair verlof. Op 17 juli kreeg de politie hem in de Brico van Waver in de gaten maar hij kon zijn achtervolgers van zich afschudden. Sindsdien is de politie elk spoor bijster. Nu duikt opnieuw de denkpiste op dat Murat vroeger auto’s gestolen zou hebben die achteraf door de Bende van Nijvel gebruikt werden.

Meer bepaald denkt men aan de auto waarmee de Bende op 2 oktober 1983 naar restaurant Les Trois Canards in Ohain reden. Uitbater Jacques Van Camp werd er gefolterd en afgemaakt met een nekschot. Mogelijk heeft hij ook een auto gestolen uit een garage in Ukkel. Die was daar vol kogelgaten binnengebracht voor herstelling en werd later ook door de Bende gebruikt.

Bron » Het Laatste Nieuws