N-VA wil dat Verhofstadt ingrijpt in zaak-Kapllan

Minister van Justitie Laurette Onkelinx heeft in de zaak van Murat Kapllan “een zoveelste bewijs van absolute onbekwaamheid” afgeleverd, zo meent N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij vindt het ook “onbegrijpelijk” dat premier Verhofstadt Onkelinx niet vraagt om op te stappen.

“Ezels stoten zich doorgaans geen tweemaal aan dezelfde steen. Hetzelfde is duidelijk niet van toepassing op ministers,” zegt De Wever. Hij wijst op de verantwoordelijkheid van justitieminister Onkelinx in de ontsnapping van de Turkse activiste Fehriye Erdal en in de vrijlating van Abdallah Ait Oud, hoofdverdachte in de moord op Stacy en Nathalie.

Maar die zaken maakten Onkelinx volgens De Wever “niet voorzichtiger”. “Ze liet immers zonder blijk van verantwoordelijkheidsgevoel de topgangster Murat Kapllan de voorbije maanden reeds meermaals met penitentiair verlof gaan. Het strafblad van Kapllan is nochtans indrukwekkend en bovendien hangt er hem nog een rechtszaak boven het hoofd voor een misdrijf dat hij beging tijdens zijn voorlopige invrijheidstelling enkele jaren geleden.”

Bron » Gazet van Antwerpen