Onderzoek naar klacht Nihoul tegen ‘SOS Sahel’

De Brusselse raadkamer onderzoekt op 5 april de klacht die Michel Nihoul indiende tegen Georges Frisque, Emile Robijn en diens echtgenote in het kader van het dossier ‘SOS Sahel’. Nihoul werd in december 1996 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor oplichting, ongedekte cheque, schriftvervalsing, het gebruik van valse stukken en bankroet.

De voorzitter van de vereniging ‘SOS Sahel’, Emile Robijn, verweet Nihoul geld te hebben verduisterd. Nihoul beschuldigt op zijn beurt Robijn, diens echtgenote en Frisque ervan geld te hebben verduisterd. Volgens hem maakte geen van hen ooit officieel en wettelijk deel uit van ‘SOS Sahel’.

Nihoul vermeldt ook dat er statuten gewijzigd werden zonder vergadering, dat er valse documenten werden opgesteld om fondsen te bekomen en dat gelden verduisterd werden om een villa, een luxueuze garage en een hotel te bouwen in Burkina Faso, waaruit alleen Robijn winst haalt.

Het lijkt erop dat de drie gedagvaarde personen weigeren voor de raadkamer te verschijnen. Ze willen naar de correctionele rechtbank doorverwezen worden om hun onschuld in een openbaar debat kenbaar te maken. Nihoul, die verdedigd zal worden door meesters Clément de Cléty en Dumont, liet weten dat hij op de zitting aanwezig zal zijn als burgerlijke partij.

Bron » De Morgen