Staatsveiligheid zoekt twintig analisten

Selor, het selectiebureau van de federale overheid, is op zoek naar twintig analisten voor de Staatsveiligheid. Kandidaten voor de job moeten een uitgebreide selectieprocedure doorlopen. Een job als analist bij de Veiligheid van de Staat draait om de verwerking van gegevens afkomstig uit politieke en juridische instanties, van internet, operationele diensten van de Staatsveiligheid en buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Hoewel het een kantoorjob is, moeten de kandidaten wel bereid zijn om naar het buitenland te gaan. “Wie van achter zijn pc België wil beschermen moet nu inderdaad zijn kans grijpen. Maar te veel kandidaten denken dat ze hier James Bond kunnen komen spelen”, weet Robin Libert van Selor.

De kandidaten voor de twintig vacatures moeten een schriftelijke meerkeuzevragen beantwoorden. Er is ook een schriftelijke analyseoefening en een persoonlijkheidstest voorzien. Een interview met de sollicitanten is het vierde luik van de procedure.

Bron » De Morgen