Belliraj pleit schuldig

De advocaat van de Belgisch-Marokkaanse terreurverdachte Abdelkader Belliraj is niet van plan de vrijspraak te pleiten voor zijn cliënt. ‘Hij riskeert de doodstraf en ik wil zijn hachje redden’, verklaart Mohamed Ziane, zo schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

Volgens de raadsman geeft Belliraj toe dat hij wapens smokkelde, maar blijft hij de zes Belgische moorden ontkennen. Op de vraag of Belliraj contact had met de terreurgroep die de executies opeiste, antwoordt Ziane: ‘Die kent hij zeer goed’.

Ziane deed zijn uitspraken tegenover de Marokkaanse bladen ‘TelQuel’ en ‘Le Reporter’. Dat laatste blad achterhaalde dat Belliraj in Brussel actief was bij een vzw voor Arabische arbeiders in de schoot van de Franstalige christelijke vakbond CSC. De voorzitter hiervan speelde volgens bronnen een sleutelrol bij de vrijlating van de Vlaamse dokter Jan Cools nadat die in 1988 in Libanon was ontvoerd door Abou Nidal, opeiser van de Belliraj-moorden.

Bron » Het Nieuwsblad