Volledig skelet gevonden in Dour

Op het terrein van de autohandelaar in het Waalse Dour waar sinds dinsdag gegraven wordt in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, is een volledig skelet gevonden. Dat heeft de redactie uit betrouwbare bron vernomen. Tot gisteren werd alleen maar over een paar menselijke botten gesproken.

Maar de speurders bevestigen dat de botten deel uitmaken van een volledig skelet en dat het lichaam zo goed als zeker niets te maken heeft met het nabijgelegen kerkhof. Het skelet lag volledig geïsoleerd op ongeveer een meter diepte, achteraan in een hoek vlak bij de muur die het terrein omringt. En rond het skelet werden geen andere menselijke resten meer gevonden.

De speurders proberen nu te achterhalen wanneer het lichaam precies begraven is. Maar daarvoor is buitenlandse expertise nodig. De laatste overval van de Bende van Nijvel dateert van november 1985. Toen werden in een Delhaize-warenhuis in Aalst acht mensen vermoord. Bij de overval zou ook een van de bendeleden dodelijk getroffen zijn.

Bron » VRT Nieuws