Graafwerken in Dour worden voortgezet

De graafwerkzaamheden naar sporen van de Bende van Nijvel op een terrein bij Dour worden vandaag en morgen voortgezet. Gisteravond werden er op het terrein resten van een menselijk lichaam gevonden. De federale politie is al enkele dagen op de site van Elouges aan het zoeken naar wapens van de Bende van Nijvel.

Vandaag en morgen worden de graafwerkzaamheden verder gezet. Het slachtofferidentificatieteam DVI (Disaster Victim Identification) was gisteren bij het onderzoek aanwezig, maar enkel om administratieve redenen, zei de politie gisteren. Toch troffen de onderzoekers gisteren op het terrein resten van een menselijk lichaam aan.

Naar verluidt werden de beenderen gisteravond gevonden, net voor de speurders hun zoektocht wilden stopzetten. Het gaat niet om een volledig lichaam, maar om enkele beenderen. Het is nog helemaal niet zeker of de beenderen iets te maken hebben met de Bende van Nijvel.

“Voor we dat zeker weten, is eerst nog verder onderzoek nodig”, zei Lionel Ruth, het hoofd van de speciale cel die onderzoek verricht naar de Bende. De zoekactie op het terrein kwam er niet na bepaalde bekentenissen. Op basis van allerhande informatie en toetsing van bepaalde elementen uit het onderzoek, wordt die plaats als geschikt beschouwd om bepaalde zaken te verstoppen.

Bron » VRT Nieuws