Menselijke resten gevonden bij graafwerken Bende van Nijvel

Bij de graafwerken op een terrein in de rue du Commerce in Elouges, een deelgemeente van Dour, in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, zijn gisteren menselijke beenderen gevonden. Dat meldt de RTBF. Het is op dit moment niet mogelijk om te zeggen of de beenderen die gevonden zijn in Elouges iets te maken hebben met de Bende van Nijvel.

Dat zegt vandaag de speciale cel die zich bezighoudt met het onderzoek naar de beruchte bende. Er is eerst verder onderzoek nodig. Volgens het hoofd van de cel werden de beenderen gisterenavond gevonden, vlak voor het moment dat de speurders hun zoektocht wilden stopzetten. Het gaat niet om een volledig lichaam, maar om enkele beenderen. De enige zekerheid die er is, is dat ze afkomstig zijn van een mens.

Pas na verder onderzoek zal duidelijk worden hoe en of ze van een man of vrouw zijn. Het is volgens het hoofd van de cel op dit moment dus onmogelijk te zeggen of er een link is met de bende. Het is ook best mogelijk dat de beenderen afkomstig zijn van het kerkhof van Elouges, dat niet zo veraf ligt.

De Cel Jumet, de cel die het onderzoek naar de Bende van Nijvel voert, liet weten dat er gezocht wordt naar wapens of onderdelen van voertuigen die verband houden met de Bende van Nijvel. Gisteren luidde het nog dat er niet wordt gezocht naar lijken. Het slachtofferidentificatieteam DVI (Disaster Victim Identification) was wel ter plaatse, maar om administratieve redenen, zei de politie.

Bron » De Morgen