Ook tanden gevonden bij graafwerken Elouges

Bij de graafwerken in Elouges, een deelgemeente van Dour waar gezocht wordt naar sporen van de Bende Van Nijvel, zijn tanden en nieuwe beenderfragmenten gevonden. De vondst van een reeks tanden zal de speurders toelaten sneller te bepalen om wiens stoffelijk overschot het gaat. Woensdag werden de eerste beenderen gevonden.

Volgens Lionel Ruth, het hoofd van de speciale cel die onderzoek verricht naar de Bende, gaat niet om een volledig lichaam, maar om enkele beenderen die zich op minder dan 2 meter diepte bevonden. De beenderen lagen door elkaar, alsof ze verplaats zijn en daar in een put gedumpt werden. Er werden ook geen kleren aangetroffen bij de menselijke resten.

De enige zekerheid die er is, is dat ze afkomstig zijn van een mens. Pas na verder onderzoek zal duidelijk worden hoe en of ze van een man of vrouw zijn. Het is volgens Ruth op dit moment dus onmogelijk te zeggen of er een link is met de bende. Het is ook best mogelijk dat de beenderen afkomstig zijn van het kerkhof van Elouges, dat niet zo veraf ligt. De eigenaar heeft alvast niets te maken met de zaak, hij kocht de grond pas zes maand geleden.

Ook de vorige eigenaar, die een jaar geleden is overleden, zou niet betrokken zijn. De Cel Jumet, de cel die het onderzoek naar de Bende van Nijvel voert, liet woensdag weten dat er gezocht wordt naar wapens of onderdelen van voertuigen die verband houden met de Bende van Nijvel. Er werden echter geen wapens gevonden bij de speuractie deze week.

Bron » De Standaard