Graafwerken Bende van Nijvel stoppen vrijdag

De graafwerken in de zaak rond de Bende van Nijvel die al sinds vorige week plaatsvinden in Elouges, een deelgemeente van Dour, zullen vermoedelijk vrijdag afgerond worden. Dat heeft Lionel Ruth, de commissaris van de onderzoekscel naar de Bende van Nijvel, woensdag aangekondigd. De speurders zullen dan een evaluatie maken van de graafwerken. Als er geen nieuwe sporen aan het licht komen, stoppen de speurders met graven.

Vorige week werden menselijke resten gevonden tijdens de graafwerken in Dour, De onderzoekers hebben voorlopig nog geen verband kunnen vinden tussen die beenderen en de Bende van Nijvel. De Bende van Nijvel zaaide in de jaren ’80 terreur met verschillende overvallen op onder meer warenhuizen. Hun terreurdaden kostten het leven aan 28 mensen. Nog steeds tasten de speurders in het duister naar de identiteit van de bendeleden.

Bron » Belga