Twee rivaliserende clans Front National willen zelfde letterwoord

Twee rivaliserende clans van het Front National willen hetzelfde letterwoord (FN) neerleggen met het oog op de verkiezingen van 7 juni. Daarmee verplichten ze minister van Binnenlandse Zaken Guido de Padt (Open VLD) positie in te nemen. Dat bericht Le Soir vandaag.

De twee clans haten elkaar hartsgrondig en doen er alles aan om het Front-label te bemachtigen, met inbegrip van een intense lobbying bij de FOD Binnenlandse Zaken om het ministerie van hun wettelijkheid te overtuigen.

Voor de Europese verkiezingen zullen senator Delacroix en federaal Kamerlid Cocriamont de FN-kandidatuur voordragen. De eerste behoort tot de ‘hervormende’ stroming, de andere beweert trouw te zijn aan partijstichter Daniel Feret.

De juridische diensten van Binnenlandse Zaken onderzoeken de zaak die “risico maakt school te maken”, aldus Le Soir. Op het kabinet wordt gesteld dat de minister geen stelling zal innemen voor de ultieme datum, op 3 april.

Bron » De Morgen