Staatsveiligheid volgt twee federale parlementsleden

De veiligheidsdienst van de Belgische staat houdt twee federale parlementsleden in het oog. Dat blijkt uit eenantwoord van minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) aan senator Yves Buysse (Vlaams Belang).

De namen van de Kamerleden zijn niet bekend. Maar het is een publiek geheim dat de Staatsveiligheid vooral interesse toont in parlementsleden van zeer rechtse en linkse partijen. De parlementsleden worden niet wegens hun politieke activiteiten gevolgd, maar om wat ze ‘in hun privésfeer’ doen, schrijft de krant De Standaard.

Sinds mei vorig jaar is de Staatsveiligheid verplicht aan de minister van Justitie een ‘waarschuwingsnota’ over te maken, telkens ze een federaal parlementslid in de gaten wil houden. Die regeling is er gekomen nadat commotie was ontstaan over een verslag van het Comité I, waaruit bleek dat de Staatsveiligheid 193 dossiers van politici had aangelegd.

Bron » De Morgen