Vier kandidaten voor job Audenaert

De beslissing over de opvolging van Glenn Audenaert, de geschorste directeur van de Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP), valt over een maand.

Onder de sollicitanten bevindt zich één vrouw: Danièle Goffinet (50) werkt nu op de algemene directie van de gerechtelijke politie. Zij moet het opnemen tegen drie mannen. Patrick Ludinant (53) is al elf jaar gerechtelijke directeur van de Doornikse federale gerechtelijke politie.

Eric Jacobs (53) is ook kandidaat. Hij was de laatste commandant van de Brusselse BOB. Als adjunct van Audenaert bij de Brusselse FGP kent hij het klappen van de zweep in dat korps. De laatste kandidaat is Frank Debusschere (45). Hij is directeur operaties bij de FGP in Bergen.

Audenaert werd in juni 2012 in verdenking gesteld voor schending van het beroepsgeheim en schriftvervalsing.

Bron » De Standaard