Gerecht betaalt onderzoeken naar telefoonverkeer niet

Het Belgische gerecht is de telefoonoperatoren Belgacom, Mobistar en Base nog 30 miljoen euro verschuldigd voor opsporingswerk en informatie over telefoontjes sinds februari 2012. Dat schrijven De Tijd en L’Echo. “De wet voorziet dat de gerechtelijke autoriteiten een deel van de kosten op zich nemen en ons compenseren voor onze opzoekingen”, aldus de operatoren. “Men heeft ons laten weten dat voor dit jaar, het geld intussen op is.”

De regering heeft waakhond BIPT opdracht gegeven tot een onderzoek om de uitgaven te objectiveren en de retributies te herbepalen. Bedoeling is een globale verlaging met vijftig procent. De operatoren denken echter dat de recente uitbreiding van verplichte gegevensopslag naar e-mails het aantal onderzoeksvragen net zal doen stijgen.

Bron » De Morgen