Alle verkeersinbreuken in één databank

De politie werkt aan een nationale gegevensbank waarin alle verkeersinbreuken van Belgen staan. Dat zegt hoofdcommissaris Kristof De Pauw van de federale wegpolitie in de krant Het Laatste Nieuws.

In de “Algemene Nationale Gegevensbank Verkeer” moet iedere onmiddellijke inning en iedere minnelijke schikking bevatten. De bedoeling is dat agenten die meteen kunnen raadplegen als ze een verkeersovertreder tegenhouden.

“Als vandaag iemand lichtjes positief blaast en die zweert bij hoog en bij laag dat het de eerste keer is, zouden de agenten mogelijk wat milder kunnen zijn”, zegt De Pauw in de krant. “Met de gegevensbank zullen ze na een inbreuk het volledige ‘verkeersverleden’ van elke chauffeur in kaart kunnen brengen – informatie die we nu nog niet meteen bij de hand hebben.”

De databank zou nog een heel eind verdergaan dan de eerder bekendgemaakte “kruispuntbank rijbewijzen”. Wanneer de database operationeel zal zijn, is nog onduidelijk.

Bron » De Morgen