Politie vindt arsenaal oorlogswapens in Lennik

De lokale politie van de zone Rode (Drogenbos/Linkebeek/Sint-Genesius-Rode) heeft bij een huiszoeking in Lennik een heus arsenaal aan oorlogswapens, handvuurwapens, munitie en granaten gevonden. De eigenaar van de wapens, die al gekend was voor illegale wapenhandel, is op de vlucht. Dat meldt de lokale politie Rode.

De politie kwam het wapenarsenaal begin maart op het spoor. “Bij een controleactie tegen woninginbraken op 5 maart hielden onze mensen een wagen tegen waarin ze een vuurwapen vonden”, zegt commissaris Roland Speltens, woordvoerder van de politie Rode. “Het ging om een volledig operationeel aanvalswapen dat door het Zwitserse leger gebruikt wordt. Een eerste huiszoeking bij de man leverde toen niet veel op maar daar hield het voor ons niet op.”

De lokale politie stelde het parket Halle-Vilvoorde op de hoogte, dat een onderzoeksrechter op de zaak zette. Gewapend met een huiszoekingsbevel viel de politie maandag dan binnen in een loods in Lennik en stootte daar op een arsenaal aan handvuurwapens, machinepistolen- en geweren, wapenonderdelen, geluiddempers, munitie en een paar granaten, naast toestellen die gebruikt konden worden voor het vervaardigen, herstellen en ombouwen van wapens.

“Het is nog niet duidelijk wat de man daar allemaal mee van plan was”, gaat commissaris Speltens verder. “Het is nog te vroeg om te zeggen dat ze voor het criminele milieu bestemd waren maar het gaat alleszins niet om een gewone verzamelaar.” De eigenaar van de wapens, een 48-jarige man, kon intussentijd de benen nemen en is voorlopig spoorloos.

Bron » Het Laatste Nieuws