372 Belgen in buitenlandse cel

Er zitten op dit moment welgeteld 372 Belgen in een buitenlandse gevangenis, een kleine daling in vergelijking met 2014. Toen zaten er halverwege juli precies 399 landgenoten in het buitenland achter slot en grendel.

Dat blijkt uit cijfers van Buitenlandse Zaken. Meer dan de helft van de gedetineerden zit in de cel wegens drugscriminaliteit. Andere veel voorkomende motieven zijn moord, oplichting, zedenfeiten, geweld en diefstal, aldus woordvoerder Michael Mareel van Buitenlandse Zaken.

Frankrijk telt het grootste aantal Belgische gedetineerden, namelijk 87. In Duitsland zitten 49 Belgen in de cel, in Spanje 45, in Marokko 33, in Italië 23 en Groot-Brittannië gaat het om 21 landgenoten.

Deze zes landen zijn samen goed voor ruim twee derden van het aantal Belgische gedetineerden in het buitenland. Overigens bevat de lijst van Buitenlandse Zaken in totaal vijftig landen waar Belgen opgesloten zitten.

Bron » De Standaard