Geens heeft nooit gedacht aan ontslag

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft er nooit aan gedacht om ontslag te nemen vanwege de staking van de Franstalige cipiers en de kritiek van de magistratuur. Dat zegt hij zaterdag in een interview met La Libre Belgique en De Morgen.

Hij verdedigt bovendien de tussenkomst van premier Charles Michel (MR) en verklaart, ook in Het Nieuwsblad, dat hij zich gesteund voelt door de regeringspartijen. “Het ligt niet in mijn natuur om op te geven”, zegt Geens. “De politieke opdracht bestaat erin afstand te doen van altijd en overal geliefd te zijn.”

Geens verdedigt ook premier Michel, die volgens de oppositie te weinig tussenkomt. “Ik vraag me werkelijk af wat men van de premier verwacht in deze omstandigheden. Dat hij persoonlijk gaat onderhandelen met de cipiersvakbonden? Een overheidsdienst van 8.000 personeelsleden?”, vraagt Geens zich af.

De minister benadrukt ook dat hij tevreden is met de steun van de andere regeringspartijen. “Ik kan in geen geval klagen over de steun van de N-VA-ministers. Dankzij Jan Jambon kon de federale politie ingezet worden om de veiligheid in de gevangenis te garanderen, via Steven Vandeput kon het leger tussenkomen.”

Bron » De Standaard